Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна знайшла союзника у співпраці у прикордонній зоні

Україна знайшла союзника у співпраці у прикордонній зоні
219524 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна працюватиме разом із Словаччиною над посиленням кордону та прикордонного контролю. Таку інформацію повідомляють ЗМІ.

Днями це питання обговорили обидва президенти вищезгаданих країн – Петро Порошенко та Андрій Кіска. Зустріч лідерів пройшла в Нью-Йорку. Там проходило засідання щодо євроінтеграційних процесів. Президенти домовилися посилити та розвивати прикордонний контроль державного кордону Словаччини та України.

Ціль цього договору – боротьба з нелегалами та контрабандистами. Лідери погодили ефективність цієї співпраці. Зокрема, на їхню думку, цей контроль дозволить збільшити врази товарообіг. Також очільники обох держав домовилися провести низку зустрічей до кінця 2017 року, аби обговорити економічну співпрацю, промислову, науково-технічну та туристичну. На нью-йоркській зустрічі вони також детально проговорили євроінтеграційні процеси між двома країна та в сфері роботи міжнародних організацій.

Насамкінець президенти скоординували дії стосовно деокупації українського півострову та розташування миротворців Організації Об’єднаних Націй. Також Порошенко додав, що його словацький колега з розумінням поставився до нової освітньої реформи в України та підкреслив, що немає жодних претензій до української влади стосовно цього питання.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео