Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко: співпраця з ЄБРР – головний шлях до реформ

Порошенко: співпраця з ЄБРР – головний шлях до реформ
79634 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 лютого Президент України зустрівся з Президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Сумою Чакрабарті.


Для України співробітництво з ЄБРР є дуже важливим. У даній співпраці зацікавлене і керівництво банку. Його президент зазначив, що для ЄБРР співробітництво також є пріоритетним. Крім того Чакрабарті висловив слова співчуття у зв’язку із загибеллю людей на Сході України через військовий конфлікт.

У свою чергу Порошенко повідомив про низку реформ.  Він зазначив, що проект нової угоди з МВФ близький до завершення і висловив сподівання на те, що Меморандум з Міжнародним валютним фондом буде скоро підписано.

Глава держави заявив про прогресивні кроки у реформуванні, а саме – про боротьбу з корупцією. Найближчим часом буде створене Антикорупційне бюро, впроваджено судову реформу і відбудеться спрощення умов ведення бізнесу (законопроект дерегуляції було прийнято Верховною Радою 12 лютого). Президент наголосив на важливості співпраці з Банком: "Ми розраховуємо на значне збільшення інвестицій з боку ЄБРР, а також на те, що ЄБРР підтримає нас на шляху реформ в частині взаємодії з Національною радою реформ".

В ході розмови було порушено тему фінансової стабілізації в Україні. Франсіс Маліж, директор з питань Східної Європи та Кавказу, представив позицію банку стосовно реформ у енергетичному та банківському секторах економіки. Він висловив думку стосовно реформування НАК «Нафтогаз України» - закупівля сучасного обладнання, імпорт реверсного газу й встановлення правил щодо його закупівлі, які забезпечать прозорість згаданих дій. "Все це має добре спрацювати, разом з співпрацею України з МВФ в контексті підвищення тарифів на газ та субсидування незахищених верств населення",- запевнив Маліж. Також актуальним залишається впровадження енергозберігаючих програм і технологій.

Як повідомляє прес-центр Адміністрації Президента України, сьогодні планується підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Виконавчим комітетом реформ та Європейським банком реконструкції та розвитку щодо підтримки Національної ради реформ та Проектного офісу з координації розроблення і впровадження реформ в Україні. ЄБРР забезпечить фінансування проектного офісу в розмірі 1,5 мільйона євро.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео