Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з головою Бундестагу Норбертом Ламмертом

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з головою Бундестагу Норбертом Ламмертом
159100 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Порошенко зустрінувся із  головою Бундестагу Норбертом Ламмертом про це повідомили у прес-службі українського президента.


Під час зустрічі Петро Олексійович подякував Німеччині за підтримку і солідарність з Україною у її бажанні стати незалежною, сильною, європейською країною. Український президент заявив, що теперішні відносини між двома країнами і народами ще ніколи не були настільки близькими. Він також відзначив важливу роль, яку відіграє Німеччина спільно з Францією у намагання мирним шляхом врегулювати конфлікт на Донбасі.
Петро Порошенко зазначив, що зараз важливо є щоб увесь цивілізований світ, в тому числі і Європейський Союз, були солідарними і єдиними у питання Донбасу і лише тоді спільними зусиллями можна перемогти агресора і в Україні настане мир. Також президент України проінформував про ситуацію, яка зараз є на Донбасі і розповів, що з боку сепаратистів порушується режим припинення вогню і вони намагаються захопити Дебальцеве. Порошенко закликав Норберта Ламмерта посприяти якомога швидшій ратифікації угоди про Асоціацію між Україною і Європейським союзом німецьким парламентом.
У свою чергу голова Бундестагу повідомив, що голосування по даному питанні відбудеться 27 березня і запевнив, що німецький парламент ратифікує дану угоду. Окрім цього він запевнив українського президента, що Німеччина буде продовжувати відстоювати незалежність і територіальну цілісність України і її право визначатись із зовнішньою політикою. «Ми усі бачимо, що Україна прагне стати сучасною європейською країною і можу вас запевнити будемо допомагати вам реалізувати таке бажання. »,- заявив він. Окрім цього він закликав Російську Федерацію відпустити усіх українських політичних в’язнів, які зараз перебувають під арештом в Росії, зокрема українську льотчицю Надію Савченко. Також під час свого перебування в Україні німецький політик зустрінувся із спікером верховної ради України Володимиром Гройсманом.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео