Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко: режим припинення вогню не виконується!

Порошенко: режим припинення вогню не виконується!
53097 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Звертаюся до постійних членів Ради Безпеки ООН не допустити подальшого порушення основоположних принципів і норм ООН та розгортання повномасштабних воєнних дій в самому центрі Європи".


Про це він повідомив Віце-президента США Джозефа Байдена під час телефонної розмови. Глава України висловив подяку Сполученим Штатам Америки за підтримку під час засідання Ради Безпеки ООН, яке мало відбутися сьогодні. Співрозмовники дійшли згоди, що режим припинення вогню, встановлений Мінською угодою, не виконується, оскільки бойовики ведуть активні військові дії в районі Дебальцевого.

Порошенко наголосив, що необхідно негайно вживати екстрені заходи для того, щоб зупинити ескалацію та зрив Мінських домовленостей. Президент закликав США здійснити їхні обіцянки стосовно надання Україні засобів для посилення її оборонного потенціалу.
Джозеф Байден повідомив, що США підтримає Україну у ситуації, що склалася.

Нагадаємо, що під час вчорашньої телефонної розмови між Порошенко та Меркель, Глава держави заявив, що дії проросійських бойовиків: «Це цинічна атака на Мінські домовленості… Сьогодні світ має зупинити агресора. Звертаюся до постійних членів Ради Безпеки ООН не допустити подальшого порушення основоположних принципів і норм ООН та розгортання повномасштабних воєнних дій в самому центрі Європи».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео