Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Заява Петра Порошенка про відведення військ України з Дебальцевого

Заява Петра Порошенка про відведення військ України з Дебальцевого
132714 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України заявив, що рішення, яке він прийняв для виведення військових формувань з району Дебальцевого, було продиктоване необхідністю збереження їхнього життя.


Президент України заявив, що рішення, яке він прийняв для виведення військових формувань з району Дебальцевого, було продиктоване необхідністю збереження їхнього життя. «Військові зробили свою справу. Продемонстрували світу, що Україна неухильно дотримується мирних домовленостей. Мотивація мого рішення – зберегти життя українських військових і провести операцію, яка зберігає найкращий потенціал Збройних Сил України», - зазначив Глава держави.
Також він повідомив, що про це рішення були проінформовані міжнародні партнери України. США, Європейський Союз, НАТО, Німеччина та Франція виявили підтримку Україні та підтвердили, що вона, не дивлячись на складні обставини, дотримується Мінських домовленостей. Вся відповідальність за зрив мирного процесу лежить на проросійських бойовиках і Російській Федерації.
Про операцію виведення українських військ з вкрай небезпечного регіону Президент повідомив так: «Це була дуже важка, але дуже гідна операція, яка фактично проводилася вночі під шквальним вогнем російської артилерії. Ми продемонстрували, що ніякого оточення немає, наші війська здатні провести операцію і вийти з Дебальцевого». За його словами, на сьогоднішній день, з Дебальцевого вийшли 2475 військовослужбовців та виведено майже 200 одиниць техніки. «На жаль, не всім вдалося дійти. За попередніми даними, ми втратити 6 героїв, більше 100 поранених, на щастя, абсолютна більшість – поранення легкої і середньої тяжкості, і після одужання вони готові повернутися до лав», – наголосив Порошенко.
Глава держави сказав, що російська пропаганда активно готує неправдиві свідчення про бойові дії на Донбасі: «Дуже важко військовим, їх родинам, але ще більше важко, коли в соцмережах і ЗМІ розповсюджуються фейки, які виготовляються не на території України».
Також Петро Порошенко повідомив, що Україні був поставлений ультиматум про складення зброю і здачу в полон, проте всі військові проявили справжній патріотизм. «Я особисто вийшов на керівників частин, які були розташовані в Дебальцевому, і я пишаюся нашими Збройними Силами. Жоден з тих, з ким я спілкувався, не погодився на принизливі умови. Всі були готові виконати наказ», - зазначив Президент.
Всі герої, які проявили мужність і героїзм в цій складній операції отримають нагороди – таке рішення прийняв Глава держави.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео