Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні буде створена Конституційна комісія

В Україні буде створена Конституційна комісія
159111 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Порошенко підписав наказ про створення Конституційної комісії – спеціального органу, який займатиметься розробкою змін до Основного закону держави


Петро Порошенко підписав наказ про створення Конституційної комісії – спеціального органу, який займатиметься розробкою змін до Основного закону держави. Працюватиме комісія не постійно, а лише тоді, коли виникне потреба.
Текст закону, який підписав 3 березня Президент України, розміщено на його офіційному сайті. Він передбачає створення комісії, до компетенції котрої входитиме внесення змін до Конституції, коли в цьому буде потреба. Хто буде очолювати комісію, поки невідомо, однак Президент пропонує цю посаду голові Верховної Ради.
До Конституційної комісії ввійдуть експерти в цій області, крім того, до роботи над змінами в Конституцію планують залучити представників різних політичних сил і членів громадських організацій. З точним складом ще визначаються.
Орієнтовно зібрання новоствореної комісії будуть проходити не рідше, ніж двічі на місяць, а рішення будуть прийматися більшістю голосів за допомогою відкритого голосування. Усі законопроекти, створені членами цієї комісії, виноситимуть на голосування у Парламенті.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео