Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Посилено відповідальність військовозобов’язаних

Посилено відповідальність військовозобов’язаних
26676 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України підписав ряд законопроектів про посилення відповідальності усіх призовників та тих, хто безпосередньо перебуває зараз на передовій


Президент України підписав ряд законопроектів про посилення відповідальності усіх призовників та тих, хто безпосередньо перебуває зараз на передовій.
Прес-служба голова держави повідомляє, що даний крок передбачає кримінальну відповідальність за невиконання наказів начальства та посилює відповідальність за дезертирство. Крім того, законопроект передбачає додаткову захищеність символіки волонтерських організацій Червоний хрест, Червоний півмісяць та Червоний кристал. Усі, хто в умовах війни будуть незаконно використовувати їхню символіку – мають понести покарання.
Новий закон робить зробив точні рамки відповідальності військових. Тепер відміняється кримінальна відповідальність за адміністративні порушення. Крім того, новий законодавчий акт чітко вводить в обіг поняття: «арешт на гауптвахті»: визначено конкретний час перебування арештанта та ряд злочинів, коли дана міра може бути застосована.
Крім того, ці зміни впроваджують посилену кримінальну відповідальність за ухилення від громадянського захисту населення, тобто від ухилення походження мобілізації. Під мобілізацію підпадають ті особи, які є не молодшими від 25 років і не старшими від 60, хоча є вірогідність призиву до лав армії і 20-ти річних, але тільки у випадку срочної служби.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео