Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що написав Путін у листі Петру Порошенко?

Що написав Путін у листі Петру Порошенко?
79608 ПЕРЕГЛЯДІВ

Стало відомо, що Президент України та глава російської держави нещодавно листувалися


Стало відомо, що Президент України та глава російської держави нещодавно листувалися. Що саме було обговорено у листі, вже поширюється інформаційними просторами.
Найголовніший пункт, який обсудили - це звільнення з-під варти української льотчиці – Надії Савченко, яка перебуває у в’язниці з липня минулого року.
Путін у своєму листі наголошує на тому, що ще фінальне рішення по справі Савченко не прийнято. За словами президента Росії, можливе звільнення льотчиці буде проходити у рамках правових норм, але воно, в першу чергу, буде базуватися виключно на засадах гуманізма.
Свій «гуманізм» та прагнення дотриматися правового аспекту, Росія демонструвала не раз протягом всієї історії. Саме тому, Петро Порошенко занепокоєний ситуацією, що склалася довкола Надії Савченко. У відповідь, до глави Росіійської Федерації було висунуто прохання направити до полонянки українських лікарів, адже це була одна з умов «виходу» льотчиці з голодовки.
Зараз вже відібрано 3 осіб, що мають лікувати Надію – це гастроентеролог, невропатолог та реаніматолог. Щоб бути допущеними до пацієнтки, вони повинні пройти ряд бюрократичних процедур.
Крім того, Президент України при зустрічі з заступником держсекретаря США Ентоні Блінкеном наголосив, що слід продовжувати активні дії у сфері правозахисту, щодо звільнення Надії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео