Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко виступає проти російської дезінформації в Європі

Порошенко виступає проти російської дезінформації в Європі
106183 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України вкотре нагадав представникам уряду про необхідність створення телеканалу, що буде транслювати антипропагандистські програми та новини російською мовою


Президент України вкотре нагадав представникам уряду про необхідність створення телеканалу, що буде транслювати антипропагандистські програми та новини російською мовою.
Дана ініціатива була висунута не лише Україною. На саміті в Брюсселі 20 березня уряд ЄС висунув пропозицію про створення телеканалу, який буде висвітлювати реальні події в Україні та боротися з дезінформацією Росії.
Експерти вважають, що російські ЗМІ на Заході мають на середньо-статичного громадянина великий вплив: саме вони більшою частиною формують загальну думку про події в Україні.
Петро Порошенко на зустрічі з президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте висунув пропозицію приєднатися Прибалтійській державі до боротьби проти інформаційної війни в Європі з боку Росії.
«Зараз потреба створити транс-європейський канал стоїть на першому місці у тих країнах, де є російськомовна аудиторія. В країнах Прибалтики функціонують російськомовні канали, а значить повинна створитися противага тому інформаційному потоку, що дає пропаганда РФ. Європейцям потрібно показати, що відбувається насправді і якою несподіваною може бути альтернатива», - зазначив Петро Порошенко у розмові з главою Литовської Республіки.
Президент України зазначив, що уряд зараз готовий прислати для роботи найкращих журналістів та експертів. Крім того, Порошенко зазначив, що це має бути не ряд програм, а окремий самостійний канал, що транслюватиметься у кожному готелі, лікарні, хостелі.
В свою чергу Даля Грібаускайте наголосила, що уряд Литви спільно з ЄС готові до введення такої пропозиції, проте ідея має бути доопрацьована. Глава держави наголосила, що в Європі зараз працює експертна команда, яка оцінює якість російських ЗМІ, Грібаускайте вважає, що це і є перший крок до створення транс-європейського каналу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео