Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко заявив, що не збирається іти на поступки Росії

Порошенко заявив, що не збирається іти на поступки Росії
79683 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України під часу візиту до Чернігова офіційно заявив, що єдиною державною мовою в Україні є лише українська. Навіть не буде йти мови про те, щоб встановити другу мову офіційною.


Проблема державної мови – яблуко роздору багатьох років в Україні. Зокрема, це була одна з вимог донбаських терористів минулого року: «зробити російську мову регіональною».
Натомість, Президент України під часу візиту до Чернігова офіційно заявив, що єдиною державною мовою в Україні є лише українська. Навіть не буде йти мови про те, щоб встановити другу мову офіційною.
Порошенко зазначив, що аргументи російського уряду, щодо більшості російськомовного населення, яке потребує захисту – просто абсурдні: «В АТО зараз перебуває десь 62% російськомовних солдатів. Всі вони борються за честь та незалежність України, незважаючи на те, що розмовляють російською. І це – найкраща відповідь Путіну».
Глава держави впевнений, що мова не може бути причиною внутрішньої ворожнечі, адже в Україні ніхто не притісняє російськомовне населення взагалі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео