Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко закликав на негайному реформуванні медицини

Порошенко закликав на негайному реформуванні медицини
53216 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 16 квітня відбулось засідання Національної ради реформ на чолі з Президентом України Петром Порошенком, під час якої була розглянута, чи не найболючіша тема для кожного українця, - реформування медичної галузі.


Сьогодні, 16 квітня відбулось засідання Національної ради реформ на чолі з Президентом України Петром Порошенком, під час якої була розглянута, чи не найболючіша тема для кожного українця, - реформування медичної галузі. Очільник держави відзначив важливість проведення змін: «Важко знайти галузь, де ситуація була би настільки кричущо проблемною, настільки занедбаною та настільки корумпованою. Національна система охорони здоров’я перетворилася на національну катастрофу».
Дійсно, реальний стан рівня послуг лікувальних закладів є дуже низьким. І те, що в Україні медицина є безкоштовною - не більше як міф. Тому Президент заявив, що на сьогоднішній держава не може виділяти кошти на якісне лікування громадян. «Правда полягає в тому, що за медичні послуги хтось має платити, і держава сама з цим не впорається. Треба запроваджувати ефективну систему реформованої медицини». Чи необхідно реформувати лише діяльність медичних закладів? Ціни на ліки на сьогоднішній день є абсолютно необгрунтованими, в той час, як питанням процедури закупівлі ліків і його прозорості майже ніхто не займається. Порошенко запевнив, що держава не стоїть осторонь, адже нещодавно було підписано Закон, щодо державних закупівель медикаментів за участю ВООЗ та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Як показує світова практика, це дозволить зекономити на закупівлях до 40% та знищить корумпованих фармацевтів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео