Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці будуть вирішувати самі: чи потрібно державі вступати до НАТО

Українці будуть вирішувати самі: чи потрібно державі вступати до НАТО
239028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Петро Порошенко вважає, що необхідно провести референдум, щоб раз і назавжди покінчити з питанням приєднання до Північного альянсу.


Питання приєднання до Північного альянсу обговорюється вже декілька років. Судити-рядити можна досхочу, але який буде результат?
Петро Порошенко вважає, що необхідно провести референдум, щоб раз і назавжди покінчити з цим питанням.
За словами Глави держави, вступ до Альянсу є фундаментальним рішенням для України.
Нагадуємо, що керівники НАТО не можуть надати комплексної допомоги нашій державі, адже Україна не є членом об’єднання і з правової точки зору рішення може розглядатися міжнародною спільнотою, яке неправомірне.
Щодо референдуму, Порошенко вважає, що раніше країна просто не була готова прийняти таке рішення: ми були занадто далекі від розуміння таких понять, як «інтервенція», «анексія», «військова оборона». Президент зазначив, що у той час, коли з екранів повсякчасно показують події на сході України, громадяни повинні вирішити, який курс підтримувати державі далі.
Про сам хід «перемир’я» Порошенко зазначив, що Україна зробила всі необхідні кроки, які вели ситуацію до деескалації конфлікту, проте Мінські домовленості залишилися не виконаними противником. За словами Президента, багато пунктів просто терористи «проігнорували» і поставили на карту долю всіх мешканців Донбасу. Глава держави впевнений, що уряд знайде необхідні механізми впливу на бойовиків і змусить «інтервенців» покинути наші землі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео