Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Roshen, активи, президент: що розповідає Петро Порошенко про свій бізнес

Roshen, активи, президент: що розповідає Петро Порошенко про свій бізнес
79895 ПЕРЕГЛЯДІВ

Справжнім дітищем голови держави було і на даний момент поки що залишається кондитерська фабрика Roshen, яку Петро Порошенко твердо вирішив продати, як того вимагав Майдан та всі його виборці.


Як відомо, Президент України взяв курс на деолігархізацію, при чому, будучи крупним бізнесменом. Справжнім дітищем голови держави було і на даний момент поки що залишається кондитерська фабрика Roshen, яку Петро Порошенко твердо вирішив продати, як того вимагав Майдан та всі його виборці.
Тим не менш, на даному етапі пропозицію від Голови української держави все ще ніхто не прийняв.
«Найближчим часом вся країна дізнається, що я буду робити зі своїм бізнесом», - розповідає Петро Порошенко.
Найголовнішою причиною затримки продажу мережі фабрик Roshen, Президент називає конфлікт з Росією. Більше того, Порошенко зазначає, що покупець вже був знайдений, проте за ту ціну, яку пропонували йому – власник відмовився продавати. Нагадуємо, що свої кондитерські фабрики, Президент оцінює у 3 мільярди. Корпорація ж Nestle хотіла придбати, за словами Порошенка, за безцінь – 1 мільярд.
Президент зазначає, що: «Roshen є найбільш прозорою компанією у всьому СНД. На це я поклав купу зусиль і маю помітити, що не використовував Roshen для здобуття влади, як це про це полюбляють говорити мої опоненти. Я впевнений, що бізнес має бути відділений від політики. Тому я і хочу продати Roshen, щоб ніяких претензій більше ні в кого не було».
Що до конфлікту з Росією, то тут Президент відзначає, що тамошній уряд не дає реалізувати продаж фабрик у Липецьку.
«Я твердо збирався продати заводи, що були колись побудовані на території країни-агресора. Проте, зараз мої активи там – заморожені. Вся моя власність в Росії є конфіскованою», - скаржиться Президент.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео