Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент назвав АТО: «Зривом плану Новоросія»

Президент назвав АТО: «Зривом плану Новоросія»
53290 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Російська Федерація хотіла захопити не тільки Донецьку та Луганську області», - заявив Петро Порошенко: «Окупація Донбасу була лише першим кроком того, що вони називають «Новоросія».


«Російська Федерація хотіла захопити не тільки Донецьку та Луганську області», - заявив Петро Порошенко: «Окупація Донбасу була лише першим кроком того, що вони називають «Новоросія». Під агресію мали попасти дев’ять областей. Тобто, якщо український народ не став до боротьби з агресором – пів країни вже точно пішло б у небуття. Що б було з нашим сходом та півднем? Очевидно «заповідна зона» того самого «руського миру».
Петро Порошенко заявляє, що окупацію України хотіли приховати під мітингами підтримки українського народу, який на думку російської влади сильно страждає від уряду, який же самі українці і обрали на виборах 2014.
Слід зазначити, що окупація іноземних територій під егідою «захисту» тієї чи іншої категорії населення давно вже добре відома Росії: ще в ХІХ столітті російські війська намагалися таким чином захопити Балканський півострів.
«Український народ, за виключенням банди провокаторів на сході просто не підтримав РФ у «визволенні руського миру». Росія довго спекулювала мовним питанням. Звісно, проблема державної мови довгий час розколювала країну, проте руками ж самої РФ, ця проблема стала об’єднуючою для нашого народу. Україномовні громадяни приймають переселенців, що розмовляють російською, а російськомовні борються за нашу незалежність на сході, захищаючи свої міста, села, свою землю», - зазначив Президент України.
Саму ж ідею створення майже міфічної «Новоросії» Порошенко вважає провальною: «Ми всі зараз можемо спостерігати справжні наміри російського уряду по відношенню до того ж самого населення, що начебто потребувало захисту. Мета була одна – знищити Україну. Наша армія, уряд, прості українці не дали цьому плану втілитися в життя. План Путіна – провалено».

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео