Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко вимагає якнайшвидше звільнити українських полонених

Порошенко вимагає якнайшвидше звільнити українських полонених
186218 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на те, що Мінський мирний договір все ще актуальний – бойовики, здається, взагалі не хочуть його дотримуватися.


Незважаючи на те, що Мінський мирний договір все ще актуальний – бойовики, здається, взагалі не хочуть його дотримуватися. Наступною головною умовою, після припинення вогню, звісно, було звільнення полонених. Свободу військовим повинна була надати і одна, і друга сторона, тобто у ході деескалації конфлікту потрібно було провести обмін «всіх на всіх». Тим не менш, при цілковитій готовності української сторони видати захоплених в полон «сепарів» - терористи не поспішають відпускати додому наших військових.
Петро Порошенко вимагає, щоб найближчим часом процес звільнення заручників – прискорився.
Про це він заявив під час розширеної наради з представником України у контактній групі та учасниками її робочих підгрупах Напередодні зустрічі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську.
«Ми абсолютно не можемо прийняти жодні відмовки, щодо зупинення процесу звільнення наших військових. Документ на руках. Що ще потрібно для того, щоб звільнити українських заручників?», - коментує Президент України відсутність прогресу у виконанні даного пункту.
У разі потреби, зазначає вже Адміністрація Президента будуть залучені представники Міжнародної організації Червоний Хрест, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, а також Бюро демократичних інститутів та прав людини.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео