Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко звинуватив ВРУ у перевищенні своїх обов’язків

Петро Порошенко звинуватив ВРУ у перевищенні своїх обов’язків
186420 ПЕРЕГЛЯДІВ

Суд на колишнім «легітимним» президентом Віктором Януковичем не міг пройти без скандалу


Суд на колишнім «легітимним» президентом Віктором Януковичем не міг пройти без скандалу. Верховна рада висунула пропозицію про позбавлення екс-голови держави звання «президента». Як виявилося – таке рішення є неконституційним.
Про це заявив Петро Порошенко.
Справа в тому, що Верховна рада України прийняла ще в лютому місяці закон про позбавлення звання «Президента України» Віктора Януковича. Закон вступив до сили 18 червня. Петро Порошенко наголошує на тому, що позбавити такого звання за діючою Конституцією держава може лише у випадку оголошення імпічменту. Такої процедури в Україні не було, так як «легітимний» самоліквідувався, відмовившись від своїх обов’язків і втік закордон.
Вихід з цієї ситуації Петро Порошенко вбачає у проведенні комплексних змін до Основного закону України. Під цими змінами слід вважати розширення ряду випадків, в яких можна лишити особу звання «президента». Приймати участь у конституційних змінах буде голова відділу представництва інтересів президента у суді – голова сектору представництва президента в КСУ Ростислав Міхеєнко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео