Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У самопроголошеній «ДНР» заговорили про умови відводу озброєння з фронту

У самопроголошеній «ДНР» заговорили про умови відводу озброєння з фронту
54236 ПЕРЕГЛЯДІВ

Один із лідерів так званої «Донецької Народної Республіки» Денис Пушилін висловився щодо головної умови відводу озброєння з лінії фронту. Парадоксально, але криється вона у...посиленні робочої діяльності представників Спеціальної моніторингової місії Організації по безпеці та співробітництву у Європі, котрих ще зовсім недавно керівництво самопроголошених «Л/ДНР» виганяло зі своїх територій, наголошуючи на відсутності необхідної законодавчої бази, котра б регламентувала присутність СММ ОБСЄ на тимчасово непідконтрольних Уряду України землях. Європейська спільнота, у свою чергу, акцентувала увагу політичного світу на тому, що «Республіки» не мають жодного права перешкоджати роботи Місії.

Окрім посилення роботи ОБСЄ на Луганщині та Донеччині, Пушилін вважає, що збільшити кількість своїх працівників на зазначених вище територіях має й Спільний центр з контролю і координації режиму припинення вогню у Донбасі. За словами одного з лідерів «ДНР», діяльність Місії та Центру повинна бути ефективною.

Спираючись на останні пункти Мінських домовленостей, ворожа сторона має відвести усю важку артилерію, міномети та танки з лінії фронту. Варто зазначити, що ситуація у зоні проведення антитерористичної операції наразі залишається контрольованою – важке озброєння бойовики не застосовують, а у напрямку Луганщини не стріляють зовсім.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео