Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Жителі окупованого Донбасу бідкаються через «безкоштовну медицину»

Жителі окупованого Донбасу бідкаються через «безкоштовну медицину»
162647 ПЕРЕГЛЯДІВ

У той час як «влада «ЛНР/ДНР»» намагається демонструвати незалежність «Республік» від України, наголошуючи на їхньому «процвітанні», жителі непідконтрольних Уряду територій Донбасу нажахані тією ситуацією, котра склалася у медичній галузі на вищезазначених землях.

 

Уся справа – у вартості медичних препаратів, котра у два рази перевищує ціни на ліки, які можна купити в Україні. І це – в той час, коли «республіканська влада» говорить про «безкоштовну медицину» в «Л/ДНР».

Навіть посадовці з окупованих територій підтверджують, що у лікарнях «Республік» майже не залишилося ані препаратів для лікування онкологічних захворювань, ані вакцин від сказу. Пацієнти, за їх словами, вимушені покупати витратні матеріали для проведення тестів власноруч, а лікарняне обладнання, котре вийшло зі строю, «влада» ремонтувати не збирається через брак коштів з місцевого бюджету.

Ще одна проблема медицини «Республік» - неефективність ліків, оскільки більшість із них – у найкращому випадку – просто людині не допоможе. Проте, окрім «ефекту плацебо», препарат може викликати у пацієнта страшну алергічну реакцію. А зважаючи на поріділі запаси ліків у лікарнях, чи зможуть вони допомогти людині вчасно – велике питання. Тож місцеві лікарі відкрито радять пацієнтам завозити якомога більше препаратів саме з українських аптек.

І насамкінець містян неприємно вразило чергове «нововведення» стосовно студентства: у разі виходу відповідного закону, студенти медичних закладів окупованих міст братимуться за проведення операцій, не пройшовши інтернатуру. З точки зору «республіканської влади», тотальна нестача фахівців і штовхає посадовців на прийняття такого екстремального рішення.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео