Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Питна вода Хмельниччини» обійдеться українському Уряду у 174 мільйони гривень

«Питна вода Хмельниччини» обійдеться українському Уряду у 174 мільйони гривень
162927 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про передбачення у проекті державного бюджету-2017 саме такої суми Кабінет міністрів наразі просить обласна рада Хмельниччини, наголошуючи на тому, що тих коштів, котрими володіють місцеві бюджети, нажаль, недостатньо, аби забезпечити усіх жителів області чистою питною водою.

 

Цікаво, що «Питна вода Хмельниччини» - а саме таку назву отримала спеціальна цільова загальнодержавна програма, розрахована на цілих 12 років – з 2008-го по 2020-й – не отримувала від держави жодних грошей, починаючи вже з 2012-го року. Тож усі заходи, передбачені програмою, виконувалися лише у тих незначних обсягах, котрі до сьогоднішнього дня дозволяли місцеві бюджети.

Важливо додати, що у вищезазначену суму програми входить необхідна заміна майже 1400 кілометрів каналізаційних та водопровідних мереж, котрі наразі вичерпали свій нормативний експлуатаційний термін. До того ж, реконструкції і модернізації вимагають понад 20 об'єктів очисних споруд, які більше не в змозі забезпечувати необхідний рівень водного очищення.

Варто відзначити, що у разі отримання Хмельницькою облрадою 174-ох мільйонів гривень, гроші відправлять як на реконструкцію та додаткове будівництво очисних систем, так і на впровадження станцій з доочищення води у системах централізованого її постачання жителям області.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео