Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Сім загиблих після обстрілу тролейбусної зупинки в Донецьку

Новини України: Сім загиблих після обстрілу тролейбусної зупинки в Донецьку
158907 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сім цивільних осіб загинуло у четвер після того, як знаряди влучили в тролейбусну зупинку в місті Донецьку.


Сім цивільних осіб загинуло у четвер після того, як знаряди влучили в тролейбусну зупинку в місті Донецьку. Це одна з найбільш кровопролитних атак у тривалому воєнному конфлікті. За повідомленням Донецької міської ради, за останні 24 години внаслідок обстрілу чотирьох районів міста загинуло в загальному десятеро людей, двадцятеро отримали поранення. Міська влада запевняє, що в даний час ситуація залишається складною. Як це було в попередніх випадках, немає загальноприйнятого пояснення того, що сталося і хто несе за це відповідальність.
Міністр закордонних справ Росії зажадав розслідування інциденту і розкритикував Україну за обстріли в Донецьку та інших містах, які знаходяться під контролем сепаратистів. Тим часом, Міністерство оборони України звинуватило у нападі проросійських повстанців, заявивши, що заряди були випущені з підконтрольних їм районів.
Організація з безпеки та співробітництва в Європі , яка знаходиться на території України з місією спостереження за воєнним подіями, намагається виявити справжніх винуватців трагедії. Заступник голови моніторингу Олександр Хаг заявив журналістам, що патруль ОБСЄ побачив сім тіл поблизу тролейбуса в який влучили снаряди.
За посиланням обласного начальника міліції Донецька В’ячеслава Аброськіна, бойовики також обстріляли ще дві території з цивільним населенням. За його словами, терористи, що використовують системи залпового вогню «Град», направляють їх на житлові будинки й руйнують їх. ОБСЄ також наводить приклади численних обстрілів в останні дні, у тому числі сепаратисти обстріляли дві донецькі лікарні.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео