Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Почалася евакуація людей з обстріляної частини Маріуполя і частково не працює металу

Новини України: Почалася евакуація людей з обстріляної частини Маріуполя і частково не працює металу
79565 ПЕРЕГЛЯДІВ

Жителі східної частини міста будуть переміщені в інші міста, на яких тепер безбечно.


Жителі східної частини міста будуть переміщені в інші міста, на яких тепер безбечно. Про це 24 січня 2015 року в ході засідання штабу повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Судячи з його промови, в першу чергу евакуація торкнеться саме дітей.
«На даний момент в посиленому режимі проводять транспортування та розміщення дітей у школах та дитячих садках на західну частину Маріуполя. Сім’ї вирішили переїхати тому, що у східній частині міста зараз немає ні води, ні електроенергії», - повідомив Арсеній Яценюк.
Також відомо, що через обстріл збройними формуваннями Маріуполя, який діяв незаконно, величезний металургійний комбінат Маріуполя «Азовсталь» призупинив свою роботу.
Як повідомив на сторінці в соціальній мережі «Facebook» генеральний директор заводу Енвер Цкітішвілі, в результаті обстрілу була пошкоджена підстанція, яка забезпечувала електроенергією насосну компанії «Вода Донбасу», в результаті чого відбулося припинення подачі води на металургійний комбінат.
«Зупинені також два котла пароелектроповітряної станції, теплоелектроцентралі та дві доменні печі. На даний момент ремонтні бригади компанії, що має назву "Вода Донбасу" активно проводять відновлювальні роботи », - зазначив Енвер Цкітішвілі.
Він додав, що керівництво підприємства вживає всі можливі заходи для найскорішого відновлення роботи.
Як повідомлялося раніше, в суботу ранком бойовики із градів обстріляли Маріуполь в Донецькій області. За повідомленням, яке розміщене на сайті прес-центру антитерористичної операції, цей терор стався рівно о 09:25 24 січня 2015 року. Незаконні збройні формування використовували при обстрілі системи залпового вогню. По попереднім даним, атакували Маріуполь три установки. Також вияснилося, що кожна з яких випустила по одному боєкомплекту снарядів по житловому кварталу. В результаті обстрілу, по останнім даним, загинуло 16 людей, а 83 чоловіка отримали травми різної степені важкості.
Також в обід незаконні збройні формування провели ще один обстріл по Маріуполю.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео