Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: У Рівненській області 12 міліціонерів понесуть наказання за приховування злочину, як

Новини України: У Рівненській області 12 міліціонерів понесуть наказання за приховування злочину, як
26622 ПЕРЕГЛЯДІВ

В минулому році в місті Рівне сталася автомобільна аварія, винуватцем якої, як пізніше виявилося, став слідчий рівненського управління міліції.


В минулому році в місті Рівне сталася автомобільна аварія, винуватцем якої, як пізніше виявилося, став слідчий рівненського управління міліції. Машина марки «ВАЗ», за кермом якої в момент ДТП був міліціонер, зачепив іномарку «Сітроен», який рухалася в йому назустріч. Іномарка від удару опинилася на зустрічній смузі, де вдарила вантажівку «Мерседес-Спринтер», а після зіткнення з мікроавтобусом врізалась в електроопору. В результаті жахливої автопригоди в той день загинули три людини. Відомо, що загиблим було 29, 28 та 17 років.
Розслідуючи деталі смертельної автомобільної аварії, співробітники міліції намагалися всіма методами вигородити колегу.
«Встановлено, що співробітники міліції провели огляд місця смертельної події поверхово і не встановили дійсні обставини ДТП. Прокуратура Рівненщини ініціювала проведення розслідування. В результаті встановлено, що відбулося порушення функціональних обов’язків та службової дисципліни у діях дванадцяти працівників управління. Зокрема, в ході слідства встановлено, що міліціонер – винувать аварії, залишив місце події та не надав першу допомогу потерпілим. Також вияснилося, що колишній міліціонер навіть не викликав швидку та не повідомив в органи внутрішніх справ про ДТП. Прибувши на місце аварії, заступник начальника УМВС, знаючи, що подія сталася за участю колеги, збрехав представникам прокуратури, що винуватець є безробітним чоловіком», - сказали в прес-службі обласної прокуратури Рівненської області.
На підставі наказу, який видав міністр внутрішніх справ, винуватець смертельного ДТП - працівник міліції, звільнений з посади. Перший його заступник та начальник відділу інспекції Рівненської області також звільнено із займаних ними посад. Ще дев’ять чоловік, які працюють в обласному УМВС, було притягнуто до відповідальності. Відомо, що їм винесені догани та попередження.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео