Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Тіла загиблих на вулицях Донецька після обстрілу в п’ятницю

79490 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дванадцятеро людей було вбито в п’ятницю під час обстрілу в Донецьку.


Дванадцятеро людей було вбито в п’ятницю під час обстрілу в Донецьку. Інформація надійшла від посадової особи з про-сепаратистської міської ради Донецька. Конфлікт між українськими військовими та повстанцями загострився в останні тижні.
Міжнародні спостерігачі, які знаходяться на тимчасово окупованій території сходу України, не змогли підтвердити 12 смертей, проте завірили наявність семи мертвих тіл недалеко від центру міста після серії вибухів. П’ять людей загинуло біля готелю «Європа», де місцевий мільярдер організував пункт роздачі продовольства місцевому населенню. Одна людина загинула за кермом свого автомобіля. Снаряд орієнтовно потрапив у натовп людей, які стояли в черзі за продовольством.
Бої досі значною мірою зосереджені на околиці міста, недалеко від аеропорту, термінал якого нещодавно залишили українські війська. Проте в п’ятницю вибухи перемістилися ближче до центру міста, де немає ніяких очевидних військових об’єктів. Проте досі не ясно, хто несе відповідальність за обстріли, адже кожна сторона звинувачує іншу.
Також запеклі бої точаться навколо міста Дебальцеве, що знаходиться на північному сході від Донецька. Там війська сепаратистів майже оточили українську армію.
Прес-секретар Державного департаменту США Дженніфер Псакі засудила продовження бойових дій у своєму виступі в четвер і чітко висловила свою позицію, поклавши провину за усі жертви на проросійських заколотників. Вона заявила: «За минулий тиждень сепаратисти обстріляли місто Донецьк незліченну кількість разів, убивши та поранивши десятки невинних людей. Це спонукало український уряд і місцеві недержавні організації провести загальноміську евакуацію. Також очевидною є роль Росії в ескалації насильства на сході України».
Представляючи свою річну доповідь в п’ятницю в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, Генеральний секретар Йенс Столтенберг заявив, що 2014 був «чорним роком» для європейської безпеки.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео