Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Шахрай, відомий як "Доктор Пі" у Львівському СІЗО намагався покінчити з собою

106063 ПЕРЕГЛЯДІВ

Андрій Слюсарчук, що знаходиться у слідчому ізоляторі у Львівській області, більше відомий українцям як «Доктор Пі», нещодавно зробив спробу самогубства.


 Андрій Слюсарчук, що знаходиться у слідчому ізоляторі у Львівській області, більше відомий українцям як «Доктор Пі», нещодавно зробив спробу самогубства.
Керівник прес-служби пенітенціарної служби Мирослав Демків повідомив, за попередніми даними, що «Доктов Пі» прийняв якійсь медичні препарати. Стан шахрая був досить важким. Андрій Слюсарчук знепритомнів, різко знизився артеріальний тиск та не реагував на людей.
Медики Львівської області надали потерпілому першу необхідну допомогу, з його камери перевели в медичну частину СІЗО, а потім перевезли під охороною в міську клінічну лікарню на машині швидкої медичної допомоги. Тепер Андрій Слюсарчук вже отямився, стан його досить стабільний і оцінюється як середній. Шахраю поставили діагноз «інтоксикація організму».
Варто нагадати, що Андрій Слюсарчук відомий в Європі та Україні, як «Доктор Пі». На публічних виступах він демонстрував надприродні можливості своєї пам’яті. Він міг назвати мільйон знаків числа ПІ після коми. Також дослівно відтворював будь-які сторінки книг та масово гіпнотизував людей. Він проводив дуже складні арифметичні дії, обіграв одну з найскладніших комп’ютерних програм в шахи. Але основною сферою діяльності шахрая була нейрохірургія, де його вважили «видатним лікарем та доктором наук». Про те, що він не медик, а, значить, не може проводити операції, першими «розкопали» працівники львівської газети «Експрес». Представники правоохоронних органів почали розслідування і «Доктора Пі» звинуватили в шахрайстві. Як виявилося пізніше, документи про медичну освіту були підроблені. Обвинувачений займався лікувальною діяльністю незаконно, наносив тілесні ушкодження, що мали важкі наслідки під час проведених нейрохірургічних операцій, які згодом призводили до смерті хворих, а також ставив помилкові діагнози, в результаті чого неправильно призначав лікування. Також Андрій Слюсарчук незаконно отримував заробітну плату в державних установах та брав немалі гроші у своїх пацієнтів за лікування. Але в суді підсудний все це категорично відкидав.В лютому 2014 року суд першої інстанції призначив Андрію Слюсарчуку покарання -  позбавлення волі на термін 8 років. Він подав в суд апеляцію, але вона розглядається досі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео