Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Адвокат: Ув’язнення Коцаби на руку ворогам

Новини України: Адвокат: Ув’язнення Коцаби на руку ворогам
158945 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українського журналіста Руслана Коцабу посадили за грати на два місяці.


Українського журналіста Руслана Коцабу посадили за грати на два місяці. Таке рішення ухвалив Івано-Франківський міський суд.Його звинувачують у державній зраді і шпигунстві. Оскільки журналіст через ЗМІ закликав населення ухилятись від мобілізації.
На суді Коцаба заявив, що не вважає свої висловлювання щодо мобілізації зрадою. Також, за словами затриманого, він готовий поповнити лави армії, що воює на Сході, але за умови оголошення воєнного стану в Україні.
Адвокату, який захищає Руслана Коцабу, не вдалось переконати суд, аби той залишив його підопічного на свободі доки триває слідство. Правозахисник намагався запевнити суддю, що Коцаба тікати не збирається, а його ув’язнення лишень зчинить галас та буде на рукам ворогам країни.
Нагадаємо, 7 лютого 48-річного журналіста Коцабу затримали працівники СБУ. Тоді ж в нього вилучили матеріали, що можуть бути доказами злочинів.
Руслан Коцаба — мешканець Івано-Франківська. Його виступи проти мобілізації показували кілька російських каналів. Також журналіст записав відео, в якому звернувся до президента і знову ж таки пояснив, чому українці мають відмовитись від мобілізації.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео