Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На сході України назріває гуманітарна катастрофа

На сході України назріває гуманітарна катастрофа
132698 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Парижі з цього приводу пройшла конференція, де міжнародні гуманітарні організації не забули дорікнути українському уряду у безпечності рішень, щодо гуманітарної сфери на Донбасі


Війна несе найстрашніші наслідки зовсім не тим політикам, на яких накладаються політичні санкції.
У Парижі з цього приводу пройшла конференція, де міжнародні гуманітарні організації не забули дорікнути українському уряду у безпечності рішень, щодо гуманітарної сфери на Донбасі.
Марія-Христина Фері, як представник організації «Лікарі без кордонів», наголосила на тому, що українська влада поки що не готова приймати досконалі рішення, щодо виправлення ситуації у соціальній сфері. Ядро основної причини – Україна за 23 роки незалежності, на щастя, глобально не зіштовхувалася із війною такого характеру. На початку війни на законодавчому рівні не було навіть визначення «внутрішні переселенці». Перші прояви становлення мобілізації законодавчих ресурсів почалися лише за 2 місяці після початку наростання конфлікту.
Крім того, експерти наголошують, що дуже багато переселенців звертаються до міжнародних клінік, зокрема Польща надала можливість внутрішнім переселенцям України лікуватися та проходити психологічну реабілітацію в межах своєї держави.
Міжнародна організація «Медсанс дю Монд» зараз займаються розглядом можливості співпраці з українськими лікарями та залучення міжнародних волонтерських організацій до співпраці в України.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео