Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Київ буде жити без радянської символіки

Київ буде жити без радянської символіки
106177 ПЕРЕГЛЯДІВ

Позаминулого року було знищено пам’ятник Леніну в центрі столиці. Це поклало край існуванню радянської символіки в Україні


Позаминулого року було знищено пам’ятник Леніну в центрі столиці. Це поклало край існуванню радянської символіки в Україні.
Цього року, Київрада хоче позбутися остаточно усіх серпів, молотів та зірок колишнього режиму. Вагомий відсоток мешканців, проти, адже за їхніми словами, дана символіка нікому не заважає і взагалі, це нищення пам’яток. Нагадаємо, що майже 100 років тому по всьому Києву були знищені усі скульптури та архітектурні надбання, що нагадували царський режим.
Ініціатором боротьби з радянщиною став Олександр Бродський, голова комісії Київради з питань місцевого самоврядування. Він пояснює, що Київрада не збирається бездумно та безрозбірно руйнувати усі пам’ятки колишнього режиму: «Ми створюємо команду істориків, мистецтвознавців, архітекторів, яка буде шукати пам’ятки СРСР, визначати їхню цінність, а вже потім складати план демонтажу зірок та серпів».
Бродський наголошує, що у разі визначення історичної цінності – об’єкт руйнуватися в жодному разі не буде.
Що ж будуть робити з демонтованою історією?
Керівник Департаменту культури КМДА Діана Попова пропонує передавати пам’ятки до музеїв, а також згодом створити цілий парк радянської архітектури, за аналогом Литовських чи Латвійських.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео