Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Донецьку хочуть демонтувати пам’ятник Стусу

У Донецьку хочуть демонтувати пам’ятник Стусу
185872 ПЕРЕГЛЯДІВ

На корпусі Донецького національного університету, на будівлі філологічного відділення в 2001 році увіковічили пам’ять видатному борцю за українську незалежність – Василю Стусу.


На корпусі Донецького національного університету, на будівлі філологічного відділення в 2001 році увіковічили пам’ять видатному борцю за українську незалежність – Василю Стусу. Барельєф з’явився саме на тій будівлі, де власне і навчався поет. Не діставши свого 15-ти річного ювілею, скульптурний елемент хочуть знести.
Очевидно не сходиться з проросійською ідеологією той факт, що на Донбасі боролися за українське національне відродження.
Зазначимо, що декілька років тому навіть планувалося перейменувати ДонНУ в університет імені Василя Стуса, проте знову ж таки проросійський бар’єр у поглядах тодішнього керівництва ВНЗ не дало змогу увіковічнити пам’ять про борців за українське відродження.
Пропозиція була винесена під час чергових зборів бойовиків. Рішення остаточно прийнято не було, тим паче воно ніяк не було задокументовано.
Нам лишається лише сподіватися, що барельєф пам’яті нашого поета не постигне учать сепаратистського варварства.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео