Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кіхтенко вимагає посилити оборону Широкіно

Кіхтенко вимагає посилити оборону Широкіно
212549 ПЕРЕГЛЯДІВ

У стрічці новин майже кожного дня ідуть повідомлення, типу «позиції АТО в Широкіно обстріляли з гранатомета»


У стрічці новин майже кожного дня ідуть повідомлення, типу «позиції АТО в Широкіно обстріляли з гранатомета», «ОБСЄ відмітило рекордну кількість обстрілів Широкіно», проте Україна мусить виконувати Мінський мирний договір і вже було прийнято рішення про демілітаризацію населеного пункту. Під «демілітаризацією» мається на увазі двосторонній відвід важкого озброєння та розміщення груп незалежних спостерігачів ОБСЄ. По суті, такий хід повинен зупинити обстріли міста та хоч якось посприяти подальшій деескалації конфлікту. Проте, голова Донецької військово-цивільної адміністрації вважає, що необхідно посилити військовий контроль населеного пункту.

Широкіно розташовано на лінії просування до Маріуполю. Зараз місто знаходиться під повним контролем української армії, але щоразу бойовики роблять заяви, що цей населений пункт має бути під повним контролем ДНР.

Рішення тристоронньої контактної групи, щодо демілітаризації Широкіно не підтримують також бійці «Азову». На їх думку, Україна сумлінно виконає умови відведення озброєння та припинення вогню, та чи будуть слідувати домовленостям терористи, якщо вони відмовляються виконувати мирний договір глобального значення?

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео