Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Що буде з будинком Профспілок у Києві?

Що буде з будинком Профспілок у Києві?
133067 ПЕРЕГЛЯДІВ

Федерація професійних спілок України заявляє, що Будинок Профспілок буде відновлено до 25 річниці незалежності.


Майдан 2014. Центр столиці у вогні: горять шини на Грушевського, підпалили намет мітингуючих коло стели, зайнявся Будинок профспілок… Звісно, такого ходу подій передбачити ніхто не міг. Будинок профспілок мітингуючі вважали ледь не одним з найбезпечніших місць під час революції. Неофіційно поговорювали, що радше влада буде штурмувати та знищувати КМДА, ніж «Профспілки». Тим не менш, доля зробила інакше.
Зараз сама будівля закрита спеціальним будівельним екраном, який по-хорошому не завадило б замінити. До самого помешкання нікого не пускають: велика вірогідність того, що впадуть перекриття. Тим не менш, Федерація професійних спілок України заявляє, що Будинок Профспілок буде відновлено до 25 річниці незалежності.
«2016 року в нашої держави буде ювілей – 25 річниця. Саме до цього свята ми хочемо відновити наш Будинок профспілок і помістити туди всі відомі організації, що займаються захистом праці українських трудяг», - заступник голови ФПСУ Сергій Кондратюк.
Зовнішній вигляд обіцяють не змінювати. Єдине, що буде виглядати по-новому, так це внутрішнє «начиння» будівлі. Справа в тому, що всередині планують розмістити масштабний музей історії Революції Гідності. За словами ініціаторів проекту, такі самі експозиції мають бути розміщені і в Жовтневому палаці, і навіть в КМДА.
Питання грошей – ще не вирішено остаточно, повідомляють ініціатори проекту. Зараз основний масив коштів «кинуто» на роботи з усунення наслідків пожежі, проведення експертизи й підготовки проекту відновлення будівлі.Скільки ще повинна витратити Федерація профспілок України – не знають навіть самі керівники, проте і не виключають ідеї залучення інвесторів та державних коштів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео