Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На Буковині батьки не можуть відправляти дітей до садочків

На Буковині батьки не можуть відправляти дітей до садочків
159664 ПЕРЕГЛЯДІВ

На даний момент Чернівецька область лідирує за чергами до дошкільних навчальних закладів - подекуди сотні дітей не можуть потрапити до садочків.


Дитячий садок – невід’ємна частина побуту тих родин, де батьки вимушені працювати, а дитину лишити немає на кого. Отримання місця у дитячий садок належить до списку адміністративних послуг, що надає місто чи район, тим не менш на Буковині з цим виникли проблеми.
На даний момент Чернівецька область лідирує за чергами до дошкільних навчальних закладів - подекуди сотні дітей не можуть потрапити до садочків. Батьки скаржаться, що дітей стало більше, а установ – ні. Крім того, проблема полягає ще й в оплаті послуг дитячого навчання. Справа в тому, що за перебування дитини у закладі протягом місяця, батьки сплачують максимум 300 гривень. Це у державних, звісно ДНЗ, а приватні, куди вимушені звертатися батьки – просять від 2000 українських гривень.
Крім цього, нещодавно Міносвіти встановило зміни до оплати за харчування дітей у державних дошкільних закладах. Віднині батьки сплачуватимуть не менше 60% (у містах) та не менше 40% (у селах) від денної вартості. Тим не менш, завідуючі ДНЗ стверджують, що на даний момент загальна сума утримання дитини у дитячому садочку не буде перевищувати 400 гривень.
«Я у розпачі. Місце у дитячому садочку нам не дають вже місяць, а може й більше. Вже просто перестала слідкувати. Тепер просять 400 гривень у місяць. Аргументують це тим, що нібито харчування стало дорожчим. Може це й так, але у мене подруга відправила дитину до дитячого садка – так її малий просто відмовляється там їсти. Навіть не знаю, що дорожче нам вийде приватний садок чи вберегти здоров’я доньки», - розповідає мешканка Чернівців, Наталія.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео