Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи хочуть студенти навчатися у «ДНР»?

Чи хочуть студенти навчатися у «ДНР»?
106525 ПЕРЕГЛЯДІВ

Коли на схід України напав агресор, вищі навчальні заклади намагалися якнайскоріше евакуювати в першу чергу своїх викладачів та студентів.


Коли на схід України напав агресор, вищі навчальні заклади намагалися якнайскоріше евакуювати в першу чергу своїх викладачів та студентів. Восени минулого року більшість ВНЗ Донбасу переїхало до геть різних міст: Артемівськ, Вінниця, Запоріжжя. Тим не менш, залишилися там і ті, хто ні за які привілеї не хотіли їхати з «насидженого» місця. Зокрема там залишилась Донбаська Будівельна Академія, частина якої «емігрувала» до Краматорську, а частина залишилася у Макіївці. Чи хочуть там навчатися студенти – давайте дізнаємося.
«Я приїхала здати сесію, а отримала купу запитань, серед яких найбільш дивним було чому я не ходила на пари і навіщо поїхала до Артемівську», - розповідає студентка, яка зараз незважаючи ні на що поїхала здавати екзамени до Макіївки.
«Більшість студнтів, звісно тут від навчання у захваті. Мабуть, у ті періоди вони можуть «восторгатися» нашою академією, коли банально не стріляють. Звісно, половина тут буде довольна, адже їм ще минулої сесії викладачі «на халяву» ставили п’ятірки. Спитаєте, за що? За те, що були на мітингах, підтримували цю прокляту республіку…», - зазначає дівчина.
Справа в тому, що їй документи для переведення банально не хочуть віддавати, пригрозили, що ополчення буде шукати зв’язки з «хунтою».
«Я не хочу тут більше просто навіть знаходитися. Закрию все на 3 і поїду знову до Артемівську. Там хоч робота на будівництві є», - ледь не зі сльозами розповідає студентка.
Задоволені студентським життям, за її словами тут, виключно ті, хто отримує оцінки за мітинги та участь в ополченні. Інші, кому пощастило – давно перевелися.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео