Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Депутати Рівненщини просять легалізації видобутку бурштину

Депутати Рівненщини просять легалізації видобутку бурштину
243064 ПЕРЕГЛЯДІВ

29 депутатів з 34-х – саме такою кількістю голосів представники влади Рівненської області проголосували за направлення особливого звернення до Кабінету міністрів України і президента Петра Порошенка стосовно легалізації процесу видобутку бурштину.

Діяльність так званої «бурштинової мафії», котра наразі займається нелегальним видобуванням десятків тонн вищезазначеної корисної копалини на Рівненщині, вже досягла критичної позначки. За словами місцевих депутатів, «бурштинова мафія» завдає шкоди не тільки бюджетові, розкрадаючи, таким чином, мільйони гривень, а й екології, оскільки варварське поводження з ґрунтом викликає його ерозію і практично не підлягає подальшому відновленню.

З точки зору влади Рівненщини, на отриману частину грошей з продажу українського бурштину область мала б можливість значно покращити власну інфраструктуру, побудувавши лікарні, школи та дороги. Тому депутати й звернулися до уряду України, аби він направив процес видобутку у русло закону та допоміг таким підприємствам розвиватися повністю легально.

Як на цю пропозицію відреагував Кабінет міністрів, поки що невідомо.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео