Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд України не монетизує невикористані субсидії

Уряд України не монетизує невикористані субсидії
81237 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 мільярдів гривень – таку вражаючу суму, за словами міністра соціальної політики Андрія Реви, українська влада «подарувала б» громадянам нашої держави у разі монетизації вищезазначеного залишку невикористаних субсидій. Крім того, від процесу повернення українцям коштів Кабінет міністрів відмовився ще й через те, що цьогорічні соціальні норми споживання житлово-комунальних послуг виявилися надто завищеними.

Цікаво, що у 2014-му, аби обігріти один квадратний метр оселі, виділялося цілих 11 кубічних метрів газу. Зараз цей обсяг зменшено рівно у два рази. Варто відзначити, що у цьогорічному червні віце-прем'єр-міністр Павло Розенко акцентував увагу широкого загалу на тому, що Уряд наразі опрацьовує концепцію правильної монетизації невикористаних субсидій. За його словами, це буде так звана «гібридна концепція»: зекономлені гроші люди все-таки не побачать, але натомість отримуватимуть спеціальну премію за ефективне використання державних коштів.

Проте, експерти вважають, що монетизувати субсидії наразі більш вигідно та правильно, ніж вводити «премії» за розумне поводження з грошима, оскільки у такому разі українці, побачивши кількість витрачених фінансів, могли б використати зекономлені кошти на оснащення власних домівок ефективними та дійсно економічними енерго- й теплозберігаючими технологіями.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео