Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд ухвалив Стратегію подолання бідності та спростив реєстрацію закордонних ліків

Уряд ухвалив Стратегію подолання бідності та спростив реєстрацію закордонних ліків
243327 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів України прийняв проект, котрий затверджує спеціальний план заходів на поточний та наступний роки, здатний суттєво допомогти у боротьбі з бідністю. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, зазначений вище документ вже обговорено та схвалено відповідним комітетом. Яким саме чином український Уряд має намір боротися з бідністю, Рева не зазначив, проте, акцентував увагу на тому, що Кабінет міністрів вже затвердив особливий порядок надання державним службовцям матеріальної допомоги, аби вирішити усі соціально-побутові питання.

Торкнулися зміни й медичної галузі України, котра після приходу Уляни Супрун – наразі виконуючої обов'язки Голови Міністерства охорони здоров'я – почала потроху, але досить впевнено реформуватися. Прийнята Кабінетом міністрів постанова, котра регламентує новий порядок у контексті державної реєстрації та подальшої перереєстрації іноземних ліків, суттєво скоротить строк надання таких медичних препаратів українським пацієнтам. З точки зору Супрун, після прийняття відповідного документу термін прийняття рішення про медичну реєстрацію лікарських препаратів займатиме до десяти діб.

Під дію постанови, зокрема, потрапляють ті ліки, котрі зареєстровані у ЄС, США, Канаді, Японії, Швейцарії та Австралії. Новий документ також зменшить регуляторне навантаження та поліпшить український бізнес-клімат.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео