Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У НАТО зацікавилися українським досвідом побудови національної безпеки

У НАТО зацікавилися українським досвідом побудови національної безпеки
189286 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів України готовий посприяти обміну досвідом нашої держави з Північноатлантичним альянсом у галузі цікавої НАТО національної безпеки. Зазначена вище процедура матиме вигляд своєрідного бартеру, котрий у найближчому майбутньому стане вигідним і Україні, і Альянсові.

Наразі найбільший інтерес для НАТО, окрім побудови української нацбезпеки, становить сектор національної системи енергетичної безпеки, оскільки Альянс дуже цікавить те, як Українська держава реагує на внутрішні та зовнішні загрози. НАТО, у свою чергу, обіцяє Україні науково-консультативну допомогу та професійне навчання, в основі якого лежатиме побудова актуальної системи захисту критичної інфраструктури – а саме її об'єкти наразі знаходяться на територіях, тимчасово непідконтрольних українському Урядові.

За підрахунками Кабміну, командно-штабні навчання, котрі вчитимуть запобігати загрозам та оперативно реагувати на небезпечні ситуації, мають стартувати не пізніше другого півріччя 2017-го року. Практичному етапу передуватиме теоретичний, під час якого збиратиметься велика інформаційна база, проводитимуться дослідження та готуватиметься аналітика. Крім того, спільний інтерес для України та НАТО становить і сектор кібербезпеки стратегічних українських об'єктів – будівель енергетики та адміністрацій. Цікаво, що така масштабна співпраця між нашою державою та Альянсом передбачена пунктами офіційного Варшавського договору.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео