Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд України визначив пріоритетні галузі державного фінансування

Уряд України визначив пріоритетні галузі державного фінансування
81336 ПЕРЕГЛЯДІВ

Освіта, безпека та оборона Української держави – саме ці сфери, за словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, стануть пріоритетними у контексті державного фінансування у наступному – 2017-му – році.

Зокрема, на майже десять мільярдів гривень зросте підтримка освітньої сфери. Стосується це і збільшення заробітних плат працівників зазначеної вище галузі за рахунок як держави, так і додаткових фінансових ресурсів. З точки зору пана Гройсмана, інвестувати в українську освіту означає інвестувати у майбутнє України, тому колосальне збільшення фінансування подібної сфери є більш ніж просто доцільним.

Стосовно оборони та безпеки прем'єр-міністр зазначив, що фінансування цих галузей має відбуватися у межах 5% внутрішнього валового продукту України і це для розвинених європейських країн – адекватний економічний показник.

Проте, готові у Кабінеті міністрів і до відмови Міжнародного валютного фонду надавати Україні черговий кредитний транш. У разі найгіршого сценарію, Уряд може піти на урізання державного бюджету. Але Міністерство фінансів вважає, що європейські гроші наша держава все-таки отримає. Велику допомогу цьому вже забезпечує наразі працююча система електронного декларування.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео