Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Уряд по-новому нараховуватиме субсидії українським пенсіонерам

Уряд по-новому нараховуватиме субсидії українським пенсіонерам
108354 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабінет міністрів України прийняв соціально справедливе рішення призначати житлові субсидії, орієнтуючись виключно на місяць перед зверненням людини. За словами Андрія Реви – міністра соціальної політики – таке нововведення стало логічною відповіддю на численні звернення українських пенсіонерів стосовно призначення субсидії з урахуванням того доходу, котрий вони мають зараз.

З точки зору посадовця, раніше в основі системи нарахування субсидії лежав увесь період отримання людиною стабільного доходу – наприклад, зарплатні та пенсії. Проте, поточного року у мільйонів пенсіонерів ситуація змінилася і їхнім єдиним видом доходу стала тільки пенсія, через що сплачувати колишній рівень субсидованих коштів вони більше не можуть.

Тому Уряд України вирішив піти назустріч українським пенсіонерам та, як наслідок, враховувати зниження їхніх доходів під час призначення субсидій. Таким чином, усі непрацюючі громадяни пенсійного віку, котрі звернуться за субсидією цього вересня, отримають її лише з урахуванням поточного доходу – щомісячної пенсії. Варто відзначити, що, за прогнозами Кабінету міністрів, цьогоріч за субсидіями звернуться на 15% більше людей, ніж у 2015-му.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео