Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У 2017 році в Україні знизиться ціна на електроенергію

У 2017 році в Україні знизиться ціна на електроенергію
217331 ПЕРЕГЛЯДІВ

     20 грудня Національною комісією з питань регулювання комунальних послуг та енергетичної сфери було ухвалено рішення, згідно з яким вже з наступного року оптово-ринкова ціна на електроенергію знизиться.
     Відтак, вже з першого січня наступного року ціну для оптових покупців буде знижено на 10%, у квітні відбудеться другий етап зниження ціни ще на 5,8%. Загалом, до кінця наступного року тарифи на електроенергію будуть на 15,8% дешевше, аніж у 2016 році.
     Варто відмітити, що ухвалення даного рішення відбулось одноголосно під час чергового засідання Національної комісії з регулювання сфери енергетики та комунальних послуг. Зі слів міністра енергетики Ігора Насалика, підставою до здешевшання оптово-ринкової ціни на електроенергію стала стабілізація у енергетичній сфері. Більше того, пізніше планується знизити ціну на електроенергію і для всього населення, однак коли цього очікувати поки не повідомляється. Ігор Насалик додав, що подібне здешевшання відбувається вперше з часів здобуття незалежності України. Окрім того, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України повідомили про припинення віялових обмежень у постачанні електроенергії, що спостерігалось останні роки.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео