Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У столиці зареєстрували 19 тисяч народжень дітей

У столиці зареєстрували 19 тисяч народжень дітей
225915 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку року в Києві зареєстрували майже 19 тисяч малюків, а лише за липень було зареєстровано 2961 народження. Найбільше реєстрацій народжень було у Печерському – 3508 та Солом’янському відділах державної реєстрації актів цивільного стану – 3332.

Очільник столичної юстиції Станіслав Куценко пояснив, які документи потрібні для отримання свідоцтва про народження дитини. До них відносяться оригінали таких документів, як медичне свідоцтво про народження, видане закладом охорони здоров’я, або ж висновок комісії, яка встановлює факт народження дитини поза закладом охорони здоров’я. У випадку відсутності вищевказаних документів – відповідне судове рішення.

Окрім цього, необхідні такі документи:

  • паспорти батьків та свідоцтво про шлюб, якщо батьки дитини перебувають у зареєстрованому шлюбі та мають спільне прізвище;
  • паспорти батьків, свідоцтво про шлюб та спільна заява щодо присвоєння дитині прізвища, що складається на місці – коли батьки в шлюбі, але на різних прізвищах;
  • паспорти батьків та спільна заява про визнання батьківства, що складається на місці – коли батьки не в шлюбі, але бажають вказати відомості про батька. Присутність обох батьків як при поданні заяви, так і при отриманні свідоцтва про народження обов’язкова;
  • паспорт та заява матері, якщо та не перебуває у шлюбі та не має особи, яка визнає своє батьківство.

Також, якщо батьки у перші дні життя малюка визначились із іменем, то перший документ дитини можна отримати просто у пологовому будинку.

По всій Україні з моменту початку проекту з видачі свідоцтв про народження у пологовому (з 1 січня 2016 року) видано майже 500 тисяч свідоцтв.

«Перелік документів, необхідний для реєстрації народження у пологовому будинку, не відрізняється від того, який потрібен для реєстрації безпосередньо в органах ДРАЦС», – додає Станіслав Куценко.

Якщо мати дитини не перебуває у шлюбі та немає спільної заяви батьків, реєстрація народження проводиться відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України. Прізвище та громадянство батька дитини зазначається за прізвищем та громадянством матері, а власне ім'я та по батькові – за вказівкою матері у заяві про державну реєстрацію народження відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

Створення сім’ї та народження дитини – чи не найщасливіші події в житті громадян України. Тож насолоджуйтесь життям, кохайтеся, народжуйте дітей, а про документи подбає Міністерство юстиції!

Теги: свідоцтво у пологовому, Міністерство юстиції України,еМалятко,Столична юстиція

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео