Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Українці відчують покращення у вересні

80145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з 1 вересня більшість соціальних виплат в Україні підвищилася. Передусім зміни стосуються рівня прожиткового мінімуму та розміру заробітних плат працівників бюджетної сфери і пенсій.

Згідно з рішенням Кабінету міністрів, з 1 вересня підвищується ряд соціальних виплат. За рішенням уряду, підвищеним буде і рівень прожиткового мінімуму — з 1176 гривень він зміниться до 1330 гривень.

Як повідомили у Міністерстві фінансів, з 1 вересня, як і прогнозували, виросли 80 видів соціальних виплат та стипендій. Загалом, за інформацією статистичних агентств, 12 мільйонів українців відчують покращення соціального рівня, отримавши підвищені зарплати і пенсії.

Зокрема, зростання мінімальної заробітної плати в Україні в середньому склало 13 відсотків. Тепер цей показник, який раніше був на рівні 1218 гривень, складає 1378 гривень.

Мінімальна пенсія виросла на 13,2 відсотка і складатиме вже 1074 гривні (раніше — 949 гривень).

У Кабінеті міністрів ще з весни обіцяли зробити індексацію соціальних виплат, оскільки зростання цін відбувається швидше, ніж збільшуються доходи громадян. В уряді не виключають, що зростання соцвиплат буде продовжене до кінця року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео