Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Чи скоро українці забудуть про трудові книжки?

160594 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна зробила перший крок для того, щоб вивести з обігу трудові книжки: у Кабінеті Міністрів схвалили проект закону про скасування трудових книжок як основного засобу підрахунку стажу роботи.

Айварас Абромавичус оголосив про перший важливий крок, який Кабінет Міністрів зробив для того, щоб позбавити українців радянського спадку — обов’язкових трудових книжок, які раніше були єдиним свідченням наявності у громадян трудового стажу.

Наразі трудова книжка має одразу кілька важливих завдань: вона є головним засобом підрахунку робочого стажу громадян, що є найбільш суттєвим для працівників бюджетної сфери, а також для нарахування пенсій.

У відповідному міністерстві є таке пояснення необхідності скасувати загальнообов’язковість трудових книжок, а згодом загалом вивести їх з обігу: простіше буде позбутися корупції і максимально зменшити людський фактор.

Стосовно визначення трудового стажу спеціалісти пропонують використовувати для цієї мети електронний реєстр, який уже існує в Україні 15 років. Особливо простим цей процес буде для молодих спеціалістів: тим, хто розпочав працювати після 2000 року, трудова книжка взагалі не буде потрібна: всю інформацію зберігатиме електронний реєстр.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео