Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Кабмін назвав пріоритетні професії в Україні

Кабмін назвав пріоритетні професії в Україні
162881 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Кабінет міністрів України назвав список із 19 професій загальнодержавного значення. Підготовка кадрів за цими спеціальностями буде відбуватися у професійно-технічних навчальних закладах за кошти державного бюджету.
     Названі професії є пріоритетними для розвитку економіки України, саме тому підготовка відповідних кадрів потребує державної підтримки. У планах – не тільки забезпечення галузей кваліфікованою робочою силою, а й суттєва підтримка професійно-технічних навчальних закладів.
     Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич заявила, що на фінансування підготовки спеціалістів за цими професіями уряд планує витратити близько 170 мільйонів гривень. Вже у 2017 році кошти буде передано у місцеві бюджети у вигляді освітньої субвенції.
     Отже, список найпріоритетніших спеціальностей за версією Кабміну: машиніст бурової установки (будівельні роботи); монтажник систем вентиляції, кондиціювання повітря, пневмотранспорту й аспірації; бурильник експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин нафти й газу; помічник бурильника експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин нафти й газу; моторист бурової установки; тістороб; верстатник деревообробних верстатів; художник; верстатник широкого профілю; токар; фрезерувальник; наладчик верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням; збірник корпусів металевих судів; монтер колій; слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів; виноградар; бджоляр; помічник машиніста тепловозу та помічник машиніста електровозу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео