Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Полковника податкової інспекції підловили на хабарі у розмірі півмільйона гривень

Новини України: Полковника податкової інспекції підловили на хабарі у розмірі півмільйона гривень
158897 ПЕРЕГЛЯДІВ

По Полтавській області пройшла хвиля затримання хабарників, в їх числі і посадові осіби, які раніше працювали в правоохоронних органах.


По Полтавській області пройшла хвиля затримання хабарників, в їх числі і посадові осіби, які раніше працювали в правоохоронних органах. Нещодавно стало відомо, що працівники обласної прокуратури разом з колегами обласного управління, якї займаються питаннями по боротьбі з злочинністю провели затримання полковника податкової міліції по гарячих слідах. Він спочатку вимагав, а згодом і отримав від керівника одного із ТОВ 500 тисяч гривень за так зване офіційне закриття кримінального провадження, яке відкрили на ТОВ за несплату податків. Відомо, що провели санкціонований обшук в службовому кабінеті полковника податкової міліції, де за день до того відбулася передача в його руки куча мічених купюр.
Як написав на сторінці в мережі «Faсebook» Арсеній Аваков – міністр внутрішніх справ, «спеціально для хабарників працівники міліції створили великий обсяг мічених гривень, доларів та євро». З ними будуть приходити спеціальні групи до правопорушників. Міністр звернувся також до громадян із закликом повідомляти про хабарі в правоохоронних органах України.
«Кожне з подібних затримань – це крок у кращю економіку України, в хороші правові відносини. В значно краще життя », - вважає Аваков.
Також варто відзначити, що ще двома днями раніше робітники прокуратури та управління СБУ Полтавської області запротоколювали факт отримання незаконної винагороди начальником центру з надання послуг в Кременчузі, пов’язаних з використанням транспортних засобів. За реєстрацію машини чиновник попросив у власника авто 2,5 тисячі грн, з якими його і затримали.
Але найбільші взятки виявилися у минулого начальника Полтавського обласного управління ДАІ. У його повсякденному портфелі знайшли 18 тисяч доларів, походження яких він пояснити не міг. По попереднім даним, в цілому головний даішник Полтави назбирав «данини» понад 1,5 мільйона грн. На нього відкрито кримінальне провадження і його відсторонили від посади і згідно рішення суду його відпусти під заставу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео