Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: На Донбасі оголошений режим надзвичайної ситуації

Новини України: На Донбасі оголошений режим надзвичайної ситуації
211825 ПЕРЕГЛЯДІВ

Починаючи з 26 січня уряд України ввів у Донецькій області режим надзвичайної ситуації.


Починаючи з 26 січня уряд України ввів у Донецькій області режим надзвичайної ситуації. Цей статус означає перш за все підвищену готовність до подій, які загрожують миру у державі.
Голова Кабінету Міністрів Арсеній Яценюк упевнений, що такий крок допоможе поліпшити координацію усієї системи органів влади та оперативно реагувати на можливі надзвичайні ситуації.
Аналітики говорять, що режим надзвичайної ситуації є менш жорстким, але не менш дієвим, ніж запровадження військового стану, про який говорили ще влітку. Зокрема, введення військового стану Росія може сприйняти як оголошення війни, що розв’яже руки влади цієї держави і допоможе зробити з України агресора.
Режим надзвичайної ситуації відрізняється і від поняття надзвичайного режиму тим, що майже не обмежує свободи і прав громадян. Тому життя українців, запевняють спеціалісти, продовжуватиметься у звичайному режимі.
Строк, на який можна запроваджувати режим надзвичайної ситуації – 60 днів для окремої території і 30 днів – на території всієї держави.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео