Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

МЗС України протестує через ескалацію на Донеччині

МЗС України протестує через ескалацію на Донеччині
246387 ПЕРЕГЛЯДІВ

Внутрішньополітичне відомство України рішуче протестує через ріст агресії РФ на сході країни. Також держава висловлює протест проти застосування важкого озброєння – танків, мінометів та артилерії й постійних обстрілів, що не вщухають ані вдень, ані вночі, повідомляють у МЗС.

За їхніми словами, агресор свідомо порушує «хлібне перемир’я» та Мінські домовленості. Як відомо, вищезгадане перемир’я у рамках угод мало б тривати до кінця літа, проте бойовики його постійно порушували. За інформацією відомства, за останні три дня на сході країни загинуло 11 бійців АТО, ще 13 військових, і ще 2 цивільних доправлені до шпиталю.
Українська влада звернулася до офіційної Москви з вимогою якнайшвидше припинити агресивні провокації на Донбасі та розпочати нарешті виконувати Мінські угоди.
Окрім цього, у відомстві звернулися до міжнародних союзників із проханням вплинути на Москву, аби ті припинили збройні наступи на Донбасі та почали реалізовувати свої зобов’язання у цьому питанні.
Нагадаємо, за 18-20 липня 2017 року на сході України активізувалися збройні провокації. Бойовики активно вели обстріли українських позицій. У результаті боїв 11 бійців АТО загинуло, ще 15 отримали поранення та 1 військових потрапив до ворожого полону. Найбільші провокації зафіксовані в Авдіївці та Красногорівці.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео