Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Кабмін прогнозує зниження ціни російського газу

Новини України: Кабмін прогнозує зниження ціни російського газу
158954 ПЕРЕГЛЯДІВ

Улітку цього року український уряд планує закупати російський газ по ринковим цінам і вже готовий до переговорів з Росією.


Улітку цього року український уряд планує закупати російський газ по ринковим цінам і вже готовий до переговорів з Росією. Заявив прем’єр Арсеній Яценюк в ході брифінгу зі словацькими урядовцями.
Арсеній Яценюк нагадав, що відмовився від газових пропозицій, висунутих російською стороною раніше. У них була прописана максимальна ціна за блакитне паливо — 450 дол. за 1000 кубометрів, а мінімальна вартість становила — 380 американських доларів. Глава уряду зауважив: нині ціну на газ диктує ситуація з розцінками на нафту. Відтак, справжня ціна російського палива нині — 329 дол. за 1000 кубометрів. А влітку, прогнозують експерти, вартість газу може впасти до 250-300 доларів на ринках Європи. «Будь ласка, на ринкових умовах ми готові домовлятися так само, як ми домовилися на тристоронньому рівні під час підписання зимового пакету», — підсумував Арсеній Яценюк.
Яценюк повідомив: поступово Україна зменшує енергетичну залежність шляхом диверсифікації імпорту газу. Такий прогрес зумовлений, зокрема, співпрацею зі Словаччиною. Оскільки з 1 березня 2015 року збільшиться обсяг завантаження газопроводу із Словаччини в Україну — до 14,5 млрд кубометрів на рік.
З такими темпами, кажуть у Кабінеті міністрів, Україна зможе повністю диверсифікувати поставки блакитного палива в Україну.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео