Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

​Комітет з питань транспорту рекомендує Верховній Раді прийняти низку проектів

​Комітет з питань транспорту рекомендує Верховній Раді прийняти низку проектів
27763 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комітет з питань транспорту рекомендує Верховній Раді прийняти низку проектза основу та в цілому проект Постанови про заслуховування звіту голови правління Публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" Войцеха Балчуна щодо стану реалізації реформи

Сьогодны, під час засідання члени Комітету розглянули і підтримали проект постанови №6047 про заслуховування звіту голови правління Публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" Войцеха Балчуна щодо стану реалізації реформи.

Комітет погодився з ініціативою заслухати на пленарному засіданні Верховної Ради звіт голови правління ПАТ «Укрзалізниця», але звітуватиме не В.Балчун, а т.в.о. голови правління Євген Кравцов. Перед цим Комітет заслухає відповідний звіт на своєму засіданні.

Комітет розглянув і схвалив три законопроекти, спрямовані на надання державної підтримки підприємствам суднобудівної промисловості №№№6732, 6733,6734. Як зазначалося під час обговорення, проекти мають реальні механізми підтримки суднобудівельників з боку держави. Підприємства суднобудівної галузі на нинішньому етапі повинні отримати податкові преференції: звільнення від сплати земельного податку до 1 січня 2020 року, звільнення від сплати ПДВ по операціях з ввезення на митну територію України товарів (крім підакцизних), що використовуються для потреб суднобудівної промисловості. А також дешеві кредити тощо, що вже було передбачено, але так і не реалізовано повною мірою.

Народні депутати також обговорили питання безпеки на дорозі.

Члени Комітету одноголосно підтримали законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пішоходів за користування засобами зв'язку №4100. На думку народних депутатів, «проект - це ті необхідні кроки, які спрямовані на зменшення смертності і травматизму на автошляхах та змушують громадян бути обачливими та зосередженими на дорозі».

Одноголосно члени Комітету також підтримали проект Закону про внесення зміни до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та Закону України "Про розвиток літакобудівної промисловості" щодо підтримки літакобудівної галузі" №6538.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео