Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

На кожну вакансію - 9 претендентів, - директор Миколаївського ОЦЗ

324 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незважаючи на деякі труднощі, які склалися на ринку праці Миколаївщини через карантин, знайти роботу можливо. Так, за вісім місяців 2020 року роботодавцями надано 17,7 тис. вакансій, що на 6772 менше, ніж за минулий період. В той же час, через карантин кількість безробітних збільшилась і склала 34,7 тисяч громадян. Всі ці фактори призвели до того, що підвищилась конкуренція за робочі місця. За сприяння обласної служби зайнятості протягом січня-серпня 15 тисяч безробітних знайшли роботу, зокрема 10 тисяч в період дії карантину. Про це повідомив директор ОЦЗ Дмитро Оборонько.
«Важливо було організувати роботу обласної служби зайнятості з дотриманням усіх карантинних правил, максимально надаючи послуги клієнтам. Наше основне завдання – соціально захистити людей, які опинилися без роботи, а роботодавців забезпечити кваліфікованими кадрами», - зазначив директор Дмитро Оборонько.
За вісім місяців 2020 року послугами Миколаївської обласної служби зайнятості скористалися 56,8 тис. громадян. Це на 111 більше, ніж протягом аналогічного періоду минулого року.
Найвищий попит спостерігається на професії висококваліфікованих робітників: трактористів, водіїв, продавців, швачок, електрогазозварників, слюсарів, будівельників, електромонтерів, робітників з комплексного обслуговування с/г виробництва, овочівників, охоронників, дорожніх робітників – таких вакансій переважна більшість (56,5%). Представники таких професій можуть отримувати заробітну платню від мінімальної до 10-15 тисяч гривень. Серед роботодавців мають попит фахівці з високим рівнем кваліфікації, бухгалтери, спеціалісти державної служби, викладачі, вчителі закладів загальної середньої освіти, вихователі, інженери, медичні сестри та лікарі, листоноші з відповідним досвідом роботи (26,5%).

Теги: обласний_центр_зайнятості,Оборонько,ринок_праці,працевлаштування,роботодавці,вакансії

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео