Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Арсеній Яценюк заявив про службове розслідування Державної фіскальної служби

Арсеній Яценюк заявив про службове розслідування Державної фіскальної служби
26650 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв рішення про проведення розслідування, яке стосується діяльності посадовців Державної фіскальної служби


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прийняв рішення про проведення розслідування, яке стосується діяльності посадовців Державної фіскальної служби. Під час проведення розслідування вище керівництво відсторонюється від своїх обов’язків. Дане рішення продиктоване тим, що окремі особи перевищують свої повноваження. Яценюк зауважив, що перші півроку ДФС «почала працювати так, як очікували українці після Майдану, другі півроку – як завжди». «Миритися з тим, що я прочитав в листах і в публічній інформації в ЗМІ про зловживання в Державній фіскальній службі, на митниці і в податковій міліції, я не буду»,- підкреслив Прем’єр-міністр.
За словами Глави уряду, дане розслідування: «стосується керівника Державної фіскальної служби, заступника керівника, начальника податкової міліції і заступника керівника, начальника митниці».
Крім того очільник повідомив про роботу Кабінету Міністрів з підприємцями. Так Кабінет Міністрів «працюватиме з українським бізнесом, щоб встановити конкретні факти зловживань в Державній фіскальній службі, на митниці і в податковій міліції - що стосується хабарів за акти, відмивання коштів, покриття «лівого» імпорту та інших зловживань, які сьогодні існують в системі». Яценюк звернувся до усіх представників бізнесу по допомогу у проведенні розслідуванні: «Звертаюся до бізнесу і до підприємців - винен той, хто бере хабар, але винен і той, хто хабар дає. Дайте мені докази. Дайте можливість встановити законність і правопорядок в країні. Допоможіть країні в цей складний період. І вам буде легше працювати».
Під час наради прокоментував діяльність деяких представників влади: «Організовані злочинні угрупування у складі представників Служби безпеки, митників, прокурорів, міліціонерів займаються як відмиванням грошей, так і «кришуванням» митниці і створенням схем по розграбуванню країни, яка знаходиться в стані війни. Кому війна, а кому мати рідна».
Яценюк впевнений, що потрібно проводити кадрові чистки і в силових структурах. Під час розмови з Президентом України він висловив думку про необхідність проведення розслідувань У СБУ. «Так само переконаний, що будуть проведені аналогічні кадрові чистки в Генеральній прокуратурі України. А то у нас ті, які повинні охороняти закон, охороняються від закону», - зазначив Яценюк.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео